Jsou ekologicky pěstované potraviny lepší?
Popularita ekologického zemědělství stále roste. Mnoho lidí si myslí, že ekologické rovná se automaticky dobré, a to ostatní je špatné. Je-li to pravda či ne, závisí na faktorech, ...
Biopotraviny jsou produkty ekologického zemědělství. Při jejich pěstování či zpracování nesmí být použita hnojiva, pesticidy, hormony, přídatné látky nebo stabilizátory.
Biopotraviny jsou považovány nejen za zdravé, díky tomu, že při jejich výrobě nejsou použity chemická hnojiva, pesticidy, konverzační a další chemické látky, ale také za ekologické.
Biopotraviny se totiž vyrábějí způsobem, který snižuje energetické náklady, a pouze z místních surovin, aby se omezily náklady na dopravu.
Ovšem mnozí odborníci zpochybňují zdravotní nezávadnost biopotravin ze stejných důvodů, pro které jsou považovány za zdraví přínosné: biopotraviny, či spíše bioplodiny nejsou ošetřovány proti plísním ani škůdcům jako plodiny pěstované pomocí moderních technologií, mohou proto obsahovat toxické či alergizující látky.
Popularita ekologického zemědělství stále roste. Mnoho lidí si myslí, že ekologické rovná se automaticky dobré, a to ostatní je špatné. Je-li to pravda či ne, závisí na faktorech, ...
Stále více vídáme v obchodech a slýcháme v médiích pojmy jako biopotraviny, ekofarmy, ekologické zemědělství,... Ale čím nás tyto produkty tolik lákají? A proč je tolik odpůrců bio ...